CHARLIE CHRISTMAS – SPOTTY COVERAGE (EP)

‘Charlie Christmas’ is de artiestennaam van muziekjournalist Chuck Crisafulli uit Los Angeles als hij zich begeeft aan het zingen van folk- en rockliedjes. In de zomer van vorig jaar maakten we hier kennis met deze singer-songwriter en multi-instrumentalist via de toenmalige release van zijn officiële debuutalbum “Weird Old Man” waarop hij liedjes zingt die zijn cynische en humoristische visie op de wereld van de muziek etaleren.

Een supertalent als zanger kunnen we hem niet echt noemen, maar doordat hij zichzelf niet al te ernstig neemt zal dat hem wellicht worst wezen. Dat blijkt althans opnieuw uit de vijf eigenzinnige covers die hij nu heeft opgenomen voor zijn tweede plaat, een EP die de titel “Spotty Coverage” kreeg. Dat hij het onderscheid tussen goede en minder goede muziek wel kent blijkt uit de keuze van de vijf klassiekers die hij op dit schijfje heeft verzameld.

De openingstrack is een coverversie van het liedje “Wild Honey” uit het in 1967 verschenen gelijknamige album van ‘The Beach Boys’, gevolgd door een punkerige rockversie van het nummer “Our House” uit de “Déjà Vu”-plaat uit 1970 van ‘Crosby, Stills, Nash & Young’ en een countryversie van de song “Only You” uit het in 1982 uitgebrachte album “Upstairs At Eric’s” van de Britse elektropopgroep ‘Yazoo’.

Song nummer vier is Charlie Christmas’ swingende rockinterpretatie van de countryklassieker “I’m So Lonesome I Could Cry” van Hank Williams Sr. uit 1949 en afgesloten wordt er op deze EP met het veelbetekende “You Ain’t Seen Nothing Yet”, de gitaarrocker van ‘Bachman-Turner Overdrive’ uit hun in 1974 uitgebrachte album “Not Fragile”. Het meest leuke aan deze plaat is dat we zonder problemen met alle vijf liedjes kunnen meezingen en als dat een beetje vals klinkt, dan is ook dat niet zo erg.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video